baking soda

Bakpulver i hemmet, 4 användbara tips

Bakpulver är en av de mest lättillgängliga och billigaste ingredienserna i hushållet. Men det är inte bara till för bakning eller matlagning, det kan också användas på många områden i hemmet. I den här artikeln ska jag visa dig några sätt att använda bakpulver för att rengöra och försköna ditt hem.

Bakpulver används ofta som en rengöringspasta för att avlägsna smuts och lukter från olika ytor. Blanda lite bakpulver och vatten till en pasta och gnugga den sedan över ytor i kök och badrum, till exempel diskbänkar, badkar, duschkabiner, kakel och ugnar. Låt verka i några minuter, skölj sedan och torka torrt.

Bakpulver kan hjälpa till att bli av med obehagliga lukter i ditt hem. Lägg några skedar bakpulver i en skål och droppa några droppar eteriska oljor (t.ex. lavendel, citron eller mynta) över det. Placera blandningen nära källan till lukt i hemmet, t.ex. på köksbänken, bredvid soptunnan eller på husdjursmattan.

Rengöring av mattor. Bakpulver kan också vara ett effektivt verktyg för att rengöra mattor. Detta hjälper till att avlägsna lukt och smuts och ger mattan en fräsch doft.

Bakpulver kan vara ett utmärkt alternativ till traditionella tvättpulver. Blanda 1/2 kopp bakpulver, 1/2 kopp tvättpulver och några droppar eterisk olja (valfritt) och tvätta dina kläder. Det är inte bara bra för miljön, utan din plånbok kommer att tacka dig för att du är sparsam.

Du kan läsa fler intressanta artiklar i ämnet i Natura News Magazine på naturahirek.hu.